English Articles Practice Bits-I

Articles practice bits –I

1. Many ……..student was absent today.

A) The         B) A            C)An               D) No article

2.He will return in half……hour.

A) The        B) A              C)An               D) No article

3. Your father was…..brave man.

A) The         B) A              C)An               D) No article

4. I met …..university professor at the seminar.

A) The                B) A              C)An               D) No article

5. Ramu’s father is……M.L.A.

A) The             B) A                C)An               D) No article

6. Bananas are sold by Rs 40…….dozen.

A) The            B) A               C)An               D) No article

7.      …dogs are faithful animals.

A) The              B) A                 C)An               D) No article

8. we will have ……lunch at 2 pm.

A) The               B) A                C)An               D) No article

9.       …………friend of yours is looking for you.

A) The           B) A                 C)An               D) No article

10. Mount Everest is ….. highest mountain in the world.

A) The         B) A                  C)An               D) No article

Answers:

1 B

2 C

3 B

4 B

5 C

6 B

7 D

8 D

9 B

10 A

For more practice bits visit

Englishachiever.com

(Visited 47 times, 1 visits today)

chakravarthy

Teacher by profession, blogger by passion